Fluke CorporationMetrelDehnDILOWTWKimo InstrumentsTektronixYokogawaMRU
Otvoreni dan znanstvene opreme, 27.11.2019. - Split

U sklopu projekta “Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PF-ST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta“ u srijedu, 27. studenog, u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta, R. Boškovića 35, održala se konferencija pod nazivom „Nabavom znanstvene opreme do jačanja konkurentnosti“.

Dana 27.11.2019. na Sveučilištu u Splitu se održao „Otvoreni dan znanstvene opreme“ (sajam proizvođača i distributera) u sklopu kojega je tvrtka Belmet 97 imala svoj štand. Kolege Perica Rimac i Nikola Šmitlehner su predstavili program mjernih instrumenata (od najjednostavnijih multimetara do osciloskopa najviše klase) i didaktičke opreme. Za vrijeme sajma održana je i  prezentacija projekta  te, Znanstveni okrugli stol: „Oprema kao temelj razvoja konkurentnosti znanstveno-inovacijskog rada Sveučilišta u Splitu“ na kojem je prisustovao veliki broj znanstvenika i predstavnika iz gospodarstva. Uz moderatora dr. sc. Sašu Cecija, sudionici su prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Nikola Koceić Bilan, dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Split, prof.dr.sc. Igor Jerković, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, izv.prof.dr.sc. Pero Vidan, dekan Pomorskog fakulteta u Splitu, Tomislav Petric, ravnatelj SAFU-a, doktorandica PMF-a Jelena Žarković, dr. sc. Anita Rakić s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Hrvoje Jurišić iz tvrtke AD Plastik, Nataša Deković iz tvrtke Brodosplit, Branimir Ljubičić iz tvrtke u Cemex Hrvatska, Izabela Majić iz tvrtke Dechra.
 
Nakon skupa uslijedilo je razgledavanje sajma i nabavljene opreme u laboratorijima do popodnevnih sati.

28.11.2019. kolege su bile na isporuci i prezentaciji robe (Phywe) u Zdravstvenoj školi Split sa profesoricom Anom Paradžik.

 

bš.